Wordpress htaccess dosyası.

Bilinen en iyi blog sistemlerinden biri olan Wordpressaşağıdaki gibi bir komut dizisi kullanıyor. Bu komutları not defteri ile .htaccess uzantısı ile kaydedip FTP ile sunucuya yollamanız halinde sizde bu dosyayı kullanabilrisiniz:

Burada yapılan işlemleri aşama aşama inceleyelim.


<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

</IfModule>

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On ,
RewriteBase /

bu üç satır Rewrite modülünün etkinliğini kontrol ediyor. ve çalışma klasörünü belirliyor. ilk satırdaki IF kısmı yazılmasa bile çalışır ama htaccess dosyasında olmasında fayda var. Bu üç satırı standart komut olarak düşünebilirsiniz. Esas işe yapan bunun altındaki kodlardır.

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
Kullanıcının adres satırına yazdığı kelime bir dosya adı değil ise,

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Ve bir klasör değil ise

RewriteRule . /index.php [L]
bu durumda index.php dosyasını çalıştır.

Kullanımı oldukça basit. diyelim ki siteye gelen kişi adres olarak www.site.com/resim.jpg yazdı, Eğer böyle bir dosya varsa htaccess hiç çalışmaz. ama bu dosya yoksa index.php çalışır.

Kötü Yönü:Eğer web sayfanızda hatalı bir dosya adı tanımlanırsa index.php sürekli çalışır. bu durumda diyelim ki sitenizde olmayan bir dosyaya başka bir siteden birsürü link verildi. Diğer sitede resim görünmesi gereken yere sizin sitenizin index.php dosyası çağrılır. Bu sebeple index.php içersinde yanlış gönderileri süzmeniz gerekir.

Her programcı birgün Php yi tadacaktır
2009-11-06 13:44:43

phpkodlari.com © 2009 Herkes Php öğrenecek
Eglence ve Oyun: Gamikro